Jobba med oss
i Norrköpings kommun

Lydia, sjuksköterska

Lydia berättar om sitt jobb inom hemsjukvården

"Otroligt hur mycket man utvecklas här"

Inom hemsjukvården i Norrköping gör vi stor skillnad varje dag – för andra människors hälsa, livskvalitet och glädje. Som distriktssköterska hos oss får du ett viktigt jobb som du verkligen kan vara stolt över.

Tillsammans med ditt team utför du avancerad vård i patientens hem. Det är utmanande men också väldigt roligt och givande. Här får du använda hela din kompetens och växa, både i din yrkesroll och som människa. Som distriktssköterska får du ett övergripande ansvar och arbetar till stor del preventivt.

För att du ska trivas och uppskatta ditt arbete hos oss behöver du vara lyhörd, trygg och handlingskraftig. Vi erbjuder ett varierat jobb med stor frihet och mycket gemenskap.

Läs mer om hemsjukvården

Lydia berättar

- Det som är annorlunda med att vårda någon i deras hem, är att man vet aldrig vad man kommer hem till. Man kanske har ett besök för bara provtagning, men kommer hem och det visar sig att patienten har ramlat. Då är det viktigt att man är anpassningsbar och snabbtänkt.

- Eftersom jag var nyexaminerad så var jag jättenervös inför att börja, men efter introt kände jag mig säker att gå ut och ta hembesök. Jag tycker att det är helt otroligt hur mycket man utvecklas här, jättefascinerad över det.

- Det som gör jobbet roligt är att man får en relation med patienten. Man har koll på dem och ser om det är något förändrat med patienten, för att man känner det.

- Sen tycker jag också att det är roligt att fråga vad de har jobbat med innan. De är så söta, vissa säger ”jag var dansare innan”. Så gullig! Man får en annan bild när man får veta lite mer om patienten.

- Jag trivs jättebra. Jag har alltid mina kollegor som jag kan luta mig tillbaks mot och de hjälper alltid till, så det känns väldigt tryggt.