Jobba med oss
i Norrköpings kommun

Surfplattan som verktyg inom hemtjänsten

Inom hemtjänsten på Norralundsgatan 7 har man anammat den nya tidens digitaliseringsframfart. Surfplattor används i det dagliga arbetet där matinköp via en matbutiks onlinetjänst tillsammans med brukarna numera är gängse arbetsmetod. En till två gånger i veckan tittar man tillsammans via en surfplatta på vilka varor personen önskar köpa till veckan. När beställningen är gjord levereras maten hem och plockas in av personal från Samhall.

– Det ger fler möjligheter än tidigare, då vi skrev en inköpslista. Nu kan brukaren se vad som finns att välja på och vi kan rekommendera viss mat och titta på recept tillsammans. Det blir mer variation i kosten, säger Catharina Svärd, undersköterska och kostombud på Norralundsgatan 7.

Enhetschef Carin Olofsson tog beslutet om att köpa in surfplattor år 2015 och i dag använder alla medarbetare på Norralundsgatan 7 verktyget i arbetet.