Jobba med oss
i Norrköpings kommun

Aktivitetsdag för barn och unga med funktionsnedsättning

Den 16 september hölls en aktivitetsdag där deltagarna både fick prova på och få information om föreningsaktiviteter inom idrott och friluftsliv.

Det var Norrköpings Idrottsförbund (NIF) som arrangerade dagen i samverkan med Östergötlands Parasportsförbund, Parasport Norrköping, Sisu Idrottsutbildarna Östergötland, Norrköpings fritidsgårdar, FUB Östergötland samt Asperger- och autismföreningen.

"En helt ny satsning"

– Det här är en helt ny satsning som vi är väldigt glada över att få vara med och anordna. Vård- och omsorgskontoret har genomfört en enkätundersökning där föräldrar till barn och unga med funktionsnedsättning fått svara på vilka aktiviteter de är intresserade av att testa. Svaren har sedan använts som underlag i planeringen av aktivitetsdagen, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret.

Om deltagarna är intresserade av att fortsätta med en aktivitet efteråt ska den förening som anordnar aktiviteten i någon form kunna ge den möjligheten.

Mer information hittar du här.länk till annan webbplats