Jobba med oss
i Norrköpings kommun

Konstmuseet på sommarturné med Krumeluren Pop-Up

I somras turnerade Konstmuseets pedagoger med Krumeluren Pop-Up, en bildverkstad på hjul där barn i åldrarna 6-15 år fick vara med och skapa serieteckningar, superhjältar och graffiti.

Den här satsningen gjordes för första gången i år och finansierade via sommarlovspengen som är ett statligt bidrag till kommunernas sommarlovsaktiviteter.

– Det är en utmaning att få barn och ungdomar i den här åldern att på egen hand komma till museet. I sommar testade vi en uppsökande aktivitet istället för att nå ut till dem, säger Cecilia Castro, konstpedagog på Norrköpings Konstmuseum.

Projektet blev en succé med cirka 1 360 deltagare. Barn och ungdomar har engagerat sig i skapandet utifrån sina egna erfarenheter och viljor, och de fyra pedagoger som jobbat i projektet har fått ta del av många spännande möten under sommaren.