Jobba med oss
i Norrköpings kommun

Psykiatriska veckan är tillbaka

Den 12-15 november är det återigen dags för Psykiatriska veckan. De flesta aktiviteter äger rum på Louis De Geer Konsert & Kongress och det finns många spännande föreläsningar och föredrag.

I år är dagarna åldersindelade med fokus på unga under måndagen. Då kommer bland andra Under Kevlaret och pratar om hur maskulinitetsnormer påverkar mäns psykiska hälsa.

På tisdagen är inriktningen på de som är mitt i livet. Då kommer bland annat artisten och föreläsaren Johannes Rosenlundh och håller i föreläsningen ”Jag har något jag måste berätta…” som handlar om heteronormen och dess konsekvenser.

Under onsdagen är de äldres psykiska hälsa i fokus och då föreläser till exempel Anna Siverskog om sin forskning om att åldras som HBTQ-person. Just att vara HBTQ-person med psykisk ohälsa är något som återkommer i en del föreläsningar under årets Psykiatriska veckan.

Förutom dessa föreläsare så kan du lyssna många fler intressanta föredragshållare och träffa utställare. En nyhet för i år är att författaraftonen på Stadsbiblioteket är på torsdagen och då kommer Emmy Abrahamson som skrivit boken ”Hur man gör succé på dårhus”. En komisk, varm och rörande berättelse om att våga gå sin egen väg, även i motvind.

Arrangemangen har fri entré och är öppna för alla. Hela programmet hittar du på www.norrkoping. se/psykiatriskaveckan. Välkommen!