Jobba med oss
i Norrköpings kommun

H.M. Konung Carl XVI Gustaf. Foto: Peter Knutson, kungahuset.se.

Kungligt besök i Norrköping

En onsdagseftermiddag i september gästade kung Carl XVI Gustaf Norrköping.

Bostadsbyggande och integration var tema för besöket, som hölls på Beslutsarenan på Campus Norrköping och Visualiseringscenter C. Kungen fick en visning av VR-upplevelsen att cykla i Inre hamnen samt Earth Autopsy.

– Extra glädjande är det att kungen själv valt att besöka Norrköping, och att vi fått möjlighet att visa hur långt vi faktiskt har kommit när det gäller modernt bostadsbyggande och integration, säger kommunfullmäktiges ordförande Louise Malmström (S), värd för besöket.

Kungen träffade även företrädare för kommunen, universitetet och företag inom samhällsbyggnad och integration, såsom Lundbergs Fastigheter och Portalen i Hageby.