Jobba med oss
i Norrköpings kommun

O-Ringen - äventyret kommer till Norrköping

I sommar arrangeras världens största orienteringstävling O-Ringen i Norrköping.

Under vecka 30, samma vecka som tävlingarna avgjorts under 65 års tid, kommer cirka 25 000 orienterare med familjer till Norrköping. Förutom att springa efter karta och kompass i den berömda Kolmårdsterrängen, Vrinneviskogen och innerstaden, kommer de svenska och utländska besökarna att vilja upptäcka och uppleva vad Norrköping med omnejd har att bjuda på i sommar.

"O-ringen är inte bara orientering utan en familjefest"

– O-Ringen är inte bara orientering utan en familjefest, människor kommer hit på sin semester och förväntar sig mer än bara tävlingar. Man vill uppleva saker på lediga stunder och besöka sevärdheter. Med sitt centrala läge i landet och närheten till många utflyktsmål är Norrköping optimalt för familjer på semester, säger Tomas Öberg, generalsekreterare för O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping.

O-ringenstaden

På Himmelstalundsfältet byggs O-Ringenstaden upp med ett aktivt O-Ringentorg, stor scen, marknadsgata och mycket mer. Det innebär stora möjligheter för regionens företag och föreningar.

För att presentera dessa och erbjuda ett aktivt engagemang i samband med O-Ringen, bjöd kommunen in till Let’s create-lunch i Guldrummet i Himmelstalundshallen. En välbesökt tillställning med omkring 100 gäster.

"Positiva effekter för föreningslivet och folkhälsan"

– Tidigare erfarenheter visar att O-Ringen för med sig stora vinningar för en region. Den turistekonomiska effekten är i genomsnitt 120 miljoner kronor. Marknadsföringen av platsen ökar och arrangemanget för med sig positiva effekter för föreningslivet och folkhälsan med sitt fokus på en aktiv fritid, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör på Norrköpings kommun.

Mest hoppas hon dock på att alla medarbetare i kommunen och Norrköpingsbor vill vara med och skapa folkfesten tillsammans.