Jobba med oss
i Norrköpings kommun

Emma Rydell - Stödassistent på gruppboende

Emma Rydell

Du har just varit med i Medarbetarakademien. Varför valde du att söka dit?
– Jag hade hört väldigt mycket bra om utbildningen. Att den gav personlig utveckling och andra sätt att tänka på. Och jag kände att jag behövde en ny utmaning.

Hur var det då?
– Det var helt fantastiskt. Jag fick en jättestor inblick i helheten. Det har gett mig mer glädje i jobbet, inspiration och nya verktyg att jobba med. Det var verkligen jättekul.

Hur använder du detta i praktiken?
– Jag har fått större förståelse för andra sätt att tänka. Hur man kan ta ett kliv bakåt och se hur andra tänker och vad de har för nya perspektiv. Jag använder mig också mycket av kunskaperna i hur man hanterar positiv och negativ
feedback i personalgruppen.

Att inte bara kritisera, utan säga att ”när den sa så här, så kände jag så här”. När personalgruppen fungerar bra så rullar det ju på mycket bättre överlag.

Rekommenderar du andra att göra detta?
– Ja, till hundra procent. Det är en jättelärorik utbildning. På en föreläsning var det en man som sa ”om du bara är dig själv blir du aldrig mer än du redan är”.

Man måste utmana sig själv hela tiden, och våga kliva ur olika komfortzoner. Vi kan ofta så väldigt mycket mer än vi tror.