Jobba med oss
i Norrköpings kommun

Sofia Franzén - Fritidspedagog och chefsstöd

Sofia Franzén

Varför ville du gå Medarbetarakademin?
– Jag hörde om det för längesen, och när jag blev chefsstöd kände jag att det var dags att söka. Jag kollade med min chef, och då visade det sig att hon också hade gått både den och Ledarskapsakademin och absolut tyckte att jag skulle söka.

Hur var det att gå programmet?
– Väldigt bra. Fantastiskt lärorikt. Inte minst föreläsningarna som vi hade tillsammans med Mjölby och Linköping. Jag var på en om grupprocesser och feedback i Linköping och jag var lyrisk när jag kom hem. Föreläsaren sa sånt där som man egentligen vet och hört förut, men behöver påminnas om. På de lokala träffarna fick vi föreläsningar om hur Norrköpings kommun är uppbyggt. Hur de tänker, hur de planerar. Mycket som jag inte hade en aning om, trots att jag jobbat i kommunen i 20 år.

Nu har det gått ett år sedan du gick programmet. Har du användning för kunskaperna?
– Det var en väldigt personlig utveckling. Framför allt har jag fått en tydligare bild av hur jag själv är med hjälp av MBTI-testet vi gjorde. När jag inte har kunnat svara direkt på frågor utan känt att jag behöver gå tillbaka och fundera har jag ångrat mig efteråt. Nu vet jag att jag behöver processa saker i huvudet och att det inte är fel.

Har du tagit med dig något till jobbet?
– Jag har gjort några av övningarna med kollegorna, och de är nyfikna. Jag har sparat allt och det är lätt att ta fram pärmen.