Jobba med oss
i Norrköpings kommun

Therése tror på tillitsfullt ledarskap

Bild på Therese Andersen

Tydlighet är nyckeln för att skapa tillit i organisationen. Det tycker Therése Andersén, avdelningschef för miljö och hälsa på samhällsbyggnadskontoret.

Tydlighet, och känsla för hur man skapar tillit, förtroende och engagemang. Det är vad som utmärker en bra ledare, enligt Therése. Hon har själv haft ledande positioner i kommunen sedan 2012 – först som samordnare för miljöskyddsenheten, sedan som miljöskyddschef och sedan årsskiftet som chef för miljö och hälsa på nya samhällsbyggnadskontoret.

– Det behövs en grundtrygghet i sin egen roll, men man måste också kunna skapa trygghet i sin arbetsgrupp. Dels genom att kliva fram och ta en ledarroll, men också genom att vara prestigelös och visa att det är okej att göra fel och att ändra åsikt, säger hon.

Åt båda hållen

Hon poängterar att tilliten måste gå åt båda håll. Hon har noterat att själva ordet är en palindrom, och ser det nästan som ett tecken.

– Ordet ”tillit” blir samma sak från vilket håll du än läser det, och det är precis det som det handlar om. Tilliten är ömsesidig och går åt båda håll.

Vad har du själv för ledarstil?
– Jag vill vara tydlig och närvarande och skapa trygghet. Våga pusha medarbetarna att utmana sig själva, men visa att jag finns där och backar upp.

Är det svårt att hålla balansgången mellan att vara ledare och kompis?
– Ja, det kan det vara. Man måste vara en ledare, men för att bygga förtroende behöver man vara personlig. Ibland behöver jag fatta beslut som inte är jättepositiva, och då kan jag inte bara vara kompis.

Passar din ledarstil alla medarbetare?
– Jag känner mig uppskattad, men det är klart att personkemi och sådant inte alltid stämmer till hundra procent.

Vad gör du då?
– Det är svårt att göra om sig själv. Då får vi prata om det. Vilket är mitt uppdrag och min roll? Hur ska vi få samarbetet att fungera även om vi inte klickar på alla plan? Och så får vi kanske backa och titta på grunduppdraget, och se hur vi löser det på bästa sätt.

Viktigt med förtroende

Nu inför kommunen tillitsbaserat ledarskap. Det är bra att få ord på ledarstrategin, tycker Therése, men tror att hon och många andra i kommunen redan jobbar tillitsbaserat.

– Medarbetarna har stor frihet när de planerar sina arbetsuppgifter. Det är viktigt att våga släppa kontrollbehovet och ha förtroende för att de löser uppdraget. Men vi kan utveckla det ännu mer.

Therése Andersén

  • Gör: Avdelningschef miljö och hälsa.
  • Ålder: 40 år.
  • Bor: Oxelbergen.
  • Familj: Man och tre barn.
  • Roligast på jobbet: ”Att få vara med och påverka, medarbetarna och hela verksamheten”.

Therése Andersén

  • Gör: Avdelningschef miljö och hälsa.
  • Ålder: 40 år.
  • Bor: Oxelbergen.
  • Familj: Man och tre barn.
  • Roligast på jobbet: ”Att få vara med och påverka, medarbetarna och hela verksamheten”.